Μια ξεχωριστή εκδήλωση – γιορτή για τα 40 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου – Τα είχε όλα Βραβεύσεις – Ευχαριστίες – Γλέντι – Πλήθος κόσμου (Πάνω από 1000 θεατές γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Αγίου Νικολάου)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – γιορτή για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λαγυνών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, οι βουλευτές κ. Σάββας Αναστασίαδης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, κ. Σωκράτης Φάμελος, οι ιερείς των Λαγυνών πάτερ Παύλος Καντίνας και πάτερ Ελευθέριος Μπιλμπίλης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Λαγκαδά κ. Ελευθέριος Τσαγκαλίδης, ο κ. Χαράλαμπος Αιβαζίδης, η κα Άννα Σαρίκου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βάσω Λούρδα, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κα Ελισάβετ Κοτσώνη, ο πρόεδρος της ΥΚΠΑΑΠ κ. Κωνσταντίνος Μπήκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Νίκη Ανδρεάδου και κ. Ιώαννης Αναστασίαδης, ο πρόεδρος των Λαγυνών κ. Διονύσιος Φλωρινούδης, η πρόεδρος του Καβαλλάριου κα Γεωργία Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Περιβολακίου κ. Ζωγραφός Μπουντουράκης, ο πρόεδρος του Ηρακλείου κ. Θεόδωρος Τσιάνης, ο πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών Σοχού Αρέθουσας κ. Απόστολος Μισχόπουλος, ο αντιπρόεδρος των Λαγυνών κ. Γεώργιος Ζαπρούδης, ο τοπικοί σύμβουλοι κ. Σωτήριος Γιαννούδης και κ. Στέφανος Ζαπρούδης, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Λαγυνών κ. Ζαχαρίας Ανδρούτσος, ο πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Φάνης Παππάς, ο πολιτευτής με τον Σύριζα κ. Δημήτρης Ράβναλης, ο πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο πολιτευτής με την Ελληνική Λύση κ. Αλέκος Τριανταφυλλούδης.

Πρώτα από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που έδωσαν το παρών σε αυτή την γιορτή και ήταν οι εξής :

Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλαρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής

Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού

Πολιτιστικός Σύλλογος Κολχικού Βαλάχτσια

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου

Πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλείου

Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολακίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίου

Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Σοχού

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαρούς Τα Γεράκια

Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Μεγάλης Παναγιάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Σεργιάνι

Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροστάσι

Σωματείο Μακεδονία Νέας Ευκαρπίας

Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση χόρεψε το τμήμα ενηλίκων κυριών φορώντας της νέες φορεσιές του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών, οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα από αυτές που φορέσουν 3 αείμνηστες συχωριανές μας, της Αντωνιάδου Παναγιώτας, της Πασχαλούδη Στεργιανής και της Κατινιού Αναστασίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και είναι οι εξής :

κ. Νικόλαος Πολυχρονίαδης ( την παρέλαβε ο γιος του Βάσιλης Πολυχρονιάδης)

κ. Χρήστος Πολυζούδης

κα Αλέκα Τριανταφυλλούδη

κ. Νικόλαος Γεράκης και

κ. Λάζαρος Πεταλούδης

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην χοροδιδάσκαλοι παραδοσιακών χορών του συλλόγου στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και είναι οι εξής :

κα Στέλλα Γκουντούδη

 

κα Σοφία Μπουρνουξούζη

κ. Λάζαρος Πεταλούδης

κα Κατερίνα Καραγκιόζη

και οι τωρινοί χοροδιδάσκαλοι

κ. Πέτρος Πελιτάρης και

κα Αγλαΐα Καραγιάννη

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε για την πρωτοβουλία του, για το κάλεσμα της αντιπροσωπείας συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά στην επιτροπή Απόδημου Ελλήνισμου της Βουλής ο Βουλευτής κ. Σάββας Αναστασιάδης.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Νικόλαος Τσιλιφκάς ως μόνιμος εθελοντής του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών και ως ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον σύλλογο μας.

Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης κ. Βασίλη Δημητριάδη (δημοτικό σύμβουλο Λαγκαδά) και κ. Σταύρο Βαρβαρίδη για την χορηγία τους για την φιλοξενία των χορευτικών.

Να ευχαριστήσουμε τη Φάρμα Κατινιού του κ. Νικόλαου Κατινιού για την δωρεά μέρους του γεύματος των χορευτικών με μοσχαρίσιο κρέας της φάρμας του.

Να ευχαριστήσουμε την Παναγιώτα Καραρούδη κατάστημα οπωροκηπευτικών στην Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης η οποία προσέφερε τις σαλάτες της εκδήλωσης.

Να ευχαριστήσουμε τους μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση μας και είναι οι εξής : τραγούδι κα Βάνια Καραμπιγίκη, κλαρίνο Παντελής Σολάκης, τρομπέτα – λαούτο Αθανάσιος Νάνος, βιολί – γκάιντα Χρήστος Γιαμαλής, ακορντεόν Βασίλης Μητκούδης, νταούλι Γιώργος Κορμάζος, ποντιακή λύρα – τραγούδι Γιώργος Ευσταθιάδης, ποντιακή λύρα Βασίλης Τζανής, τραγούδι Καρακούσης, νταούλι Κωνσταντίνος Τσολάκης.

Να ευχαριστήσουμε την Αθανασία Σισκούδη για την παρουσίαση της εκδήλωσης.

 

Πάρα πολλά ευχαριστώ οφείλουμε στους 60 εθελοντές της εκδήλωσης, οι οποίοι είναι μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών και πάντοτε είναι δίπλα στον σύλλογο.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε σε όλους εσάς που πάντα στηρίζετε τις εκδηλώσεις μας. Η κοσμοπλημμύρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου ήταν πρωτοφανής.