Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δράσεις εθελοντισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών σε συνεργασία με την Κοινότητα Λαγυνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δράσεις εθελοντισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών σε συνεργασία με την Κοινότητα Λαγυνών. Οι δράσεις ήταν οι εξής :

1η δράση  ήταν ο καθαρισμός των αποδυτηρίων που βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Νικολάου τα οποία πρόσφατα ξανά παραχωρήθηκαν για χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο.  Το διάστημα κατά το οποίο ο σύλλογος δεν είχε την χρήση τους, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμός που υπήρχε μέσα. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνει ξανά  λειτουργικός αυτός ο χώρος. Οι εργασίες που χρειάζονται είναι ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υδραυλική εγκατάσταση, τοποθέτηση δαπέδου και βάψιμο. Ευχαριστούμε την Κοινότητα Λαγυνών και τον Δήμο Λαγκαδά που στέκονται αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια.

 

2η δράση ο καθαρισμός από σκουπίδια του περιπατητικού δρόμου  ο οποίος ξεκινάει από την Εκκλησία Αγίου Νικολάου και καταλήγει στο υδραγωγείο διασχίζοντας τα πεύκα μέσα από το όμορφο δασύλλιο.

3η δράση καθαρισμός του χώρου και του δρόμου πρόσβασης στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται μέσα στο ρέμα στο δασύλλιο Λαγυνών. Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο το πρόβλημα που προέκυψε από μια βλάβη στο δίκτυο της ύδρευσης, όταν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ αναγκάστηκαν να χαλάσουν τον δρόμο ο οποίος πηγαίνει στο δασύλλιο  για να φτιάξουν την βλάβη. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι ο δρόμος αυτός θα επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση σύντομα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη, την αντιδήμαρχο κα Κοτσώνη Ελισάβετ, τον πρόεδρο της ΥΚΠΑΑΠ κ. Κωνσταντίνο Μπήκα, τον πρόεδρο της κοινότητας Λαγυνών κ. Διονύσιο Φλωρινούδη, τον αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Ζαπρούδη και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ. Σωτήριο Γιαννούδη και Αθανάσιο Μωυσίδη.

Η αρχή έγινε και αυτή μας η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Για όποια ενέργεια μας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.