2η Ποδηλατοδρομία Λαγυνών

2 ποδιλατο

Τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης δεν πληρούν τα επίπεδα της σωματικής δραστηριότητας που συνιστώνται για την υγεία και την ευημερία τους. Αυτός είναι ο λόγος που ο ISCA (International Sports and Culture Association) ξεκίνησε την εκστρατεία Now We MOVE το 2012, με σκοπό να φέρει το άθλημα για όλους κοντά στο ευρύτερο κοινό για την αντιμετώπιση της σωματικής αδράνειας σε όλη την Ευρώπη.

Το Now We MOVE σήμερα είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία της Ευρώπης για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Το όραμά της είναι να συμμετέχουν “100 εκατομμύρια και περισσότεροι Ευρωπαίοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας έως το 2020”. Γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας των ευρωπαίων πολιτών, να προωθηθούν ευκαιρίες και να κάνει ενεργούς πολίτες στον αθλητισμό και στη σωματική δραστηριότητα.

Όταν η εκστρατεία Now We MOVE ξεκίνησε το 2012, θέσπισε το MOVE Week ως κορυφαίο γεγονός της ανάδειξης των ωφελειών της φυσικής δραστηριότητας στους πολίτες σε όλη την Ευρώπη. Απηύθυνε έκκληση για MOVE Πράκτορες να οργανώσουν εκδηλώσεις στις κοινότητές τους και να εγγραφούν στον επίσημο δικτυακό τόπο για να γιορτάσουν τη συλλογική επιρροή που έχουν στη δική τους χώρα και ως ένα συνδυασμένο ευρωπαϊκό κίνημα. Οι αριθμοί ήταν εντυπωσιακοί: Το 2012 250 Αντιπρόσωποι MOVE που διοργανώνονται 120 εκδηλώσεις σε 23 χώρες, προσελκύοντας 140.000 συμμετέχοντες. Το 2013 ήταν ακόμα καλύτερο: 600 Αντιπρόσωποι MOVE, 1259 γεγονότα, από 30 χώρες και 500.000 συμμετέχοντες. Το 2014 πήγαν στα ύψη: 2350 MOVE Αντιπρόσωποι, 5601 γεγονότα, 38 χώρες και 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες! Και το 2015 αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στα πλαίσια αυτά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών και ο Εθνικός Λαγυνών πραγματοποιούν εκδήλωση ποδηλατοδρομίας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 που είναι η επίσημη περίοδος της Εβδομάδας Κίνησης (MOVE WEEK), θέλοντας να δραστηριοποιήσουν τα μέλη τους. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού σχολείου Λαγυνών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά (Λαγυνών), ο Σκακιστικός Όμιλος Λαγυνών και η Λέσχη Τέχνης.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση

Ημέρα διεξαγωγής : Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τόπος συγκέντρωσης ποδηλάτων : Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών οπού και θα κατατίθενται οι δηλώσεις συμμέτοχης

Ώρα προσέλευσης 17.00 – 18.00

Ώρα εκκίνησης ποδηλατοδρομίας 18.00

Διαδρομή 1 για μικρούς αθλητές έως 15 ετών με συνοδεία γονέα 2.400 μέτρα – Από Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγεία – Διασταύρωση Γκουντίνα – Τερματισμός γήπεδα 5 Χ 5 Εθνικού Λαγυνών.

Διαδρομή 2 για εφήβους και ενήλικες αθλητές 4.500 μέτρα – Από Δημοτικό Σχολείο – Μαρμαράδικο – Είσοδος χωριού – Από Θέου σπίτι – Πλατεία – Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγεία – Διασταύρωση Γκουντίνα – Τερματισμός γήπεδα 5 Χ 5 Εθνικού Λαγυνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει διαθέσιμος γιατρός και εθελοντές της διοργάνωσης για να διευκολύνουν την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Απονομή βεβαιώσεων συμμέτοχων και κλήρωση δώρων στις 19.00

 

19.30 Συναυλία από το μουσικό σχήμα « Pass a tempo » σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας εκδήλωσης για πληροφορίες : Ψαλτάκη Αρετή 6951097489

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ