Δύο Δημοτικούς Συμβούλους από τα Λαγυνά εκλέγει ο Γιάννης Ταχματζίδης, την Έλσα Κοτσώνη και τον Κωνσταντίνο Μπίκα


Με καταμετρημένο το 100 % των ψήφων όλων των εκλογικών τμημάτων οι σύμβουλοι από τα Λαγυνά που εκλέγονται είναι η Ελισαβέτ Κοτσώνη και ο Κωνσταντίνος Μπήκας με την παράταξη Δύναμη Ευθύνης του Ιωάννη Ταχματζίδη.

 

Μια εικόνα η οποία θα έχει κάποιες αλλαγές μόνο ανάλογα με το αν θα είναι νέος δήμαρχος ο Γιάννης Ταχματζίδης ή η Νίκη Ανδρεάδου, αλλά και στην περίπτωση, ενδεχομένως, κατά την οποία θα υπάρξουν κάποιες ενστάσεις οι οποίες θα γίνουν δεκτές. Η πρώτη σε ψήφους, λοιπόν, παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» του κ. Ταχματζίδη, η οποία κέρδισε 14 έδρες, λαμβάνει τις επτά εξ αυτών από την δημοτική ενότητα Λαγκαδά, με τον κ. Αϊβαζίδη, την κ. Σαρίκου, την κ. Κοτσώνη, τον κ. Πατσιαλά, τον κ. Τσαγκαλίδη και τον κ. Μπίκα. Οπως είπαμε, αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Ταχματζίδης, έδρα θα καταλάβει και ο κ. Αναστασιάδης, διαφορετικά την έδρα θα κρατήσει ο επικεφαλής της παράταξης.

 

Η «Δύναμη Ευθύνης» λαμβάνει, επίσης, δύο έδρες από την δημοτική ενότητα Κορώνειας, με τους κυρίους Τζανή και Πατλιάκα, μία από τον Σοχό με τον κ. Δοϊρανλή, μία από τον Λαχανά με τον κ. Ξενιτίδη, μία από τον Βερτίσκο με τον κ. Προκοπίδη, μία από την Ασσηρο με τον κ. Μπίζμπα και μία από τα Καλίνδοια με την κ. Λούρδα

 

Από την παράταξη της κ. Νίκης Ανδρεάδου, η οποία λαμβάνει 9 έδρες, εκλέγεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Στόιος από την Ασσηρο, ο κ. Μπρατάνης από την ενότητα του Βερτίσκου, ο κ. Κυργιάνης από τα Καλίνδοια, ο σημερινός αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Τζαγγάνας στο Λαχανά, ο πρώην αντιδήμαρχος, κ. Γρούσκος στο Σοχό, ενώ από το Λαγκαδά ο κ. Πετρίδης, ο κ. Δημητριάδης, ο σημερινός πρόεδρος του Λαγκαδά, κ. Βαρβαλιός. Αν κερδίσει στον δεύτερο γύρο η κ. Ανδρεάδου, θα εκλεγεί και ο κ. Μάρκου. Διαφορετικά θα μείνει εκτός ο νυν πρόεδρος της ΥΚΠΑΑΠ.

 

Από την παράταξη του πρώην δημάρχου, κ. Αναστασιάδη, η οποία λαμβάνει 6 έδρες, εκλέγονται η κ. Μόσχου-Σακονίδου στην Κορώνεια, η κ. Αδαμούδη στα Καλίνδοια, ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Κριτόπουλος στον Λαγκαδά, ο κ. Αϊβατζίδης και ο κ. Τουλουπίδης στην δημοτική ενότητα του Σοχού.

 

Από την παράταξη της κ. Ταυρίδου, η οποία λαμβάνει 5 έδρες, στον Λαγκαδά εκλέγεται η ίδια και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Μπάσιας, στην Ασσηρο ο κ. Τσουκάνης, στα Καλίνδοια η κ. Μπέφα και στην Κορώνεια ο κ. Κυριακούδης.

 

Από την παράταξη του κ. Τζαμπάζη, η οποία λαμβάνει 4 έδρες, εκτός από τον ίδιο εκλέγονται στην δημοτική ενότητα Λαγκαδά οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Δαργινάκης και ο κ. Κούκος, ενώ από την ενότητα της Ασσήρου η κ. Κουλτούκη

 

Τέλος, από την παράταξη της κ. Σάμου εκλέγεται η ίδια και ο κ. Πεϊδης, ενώ ο κ. Γεωργουδάκης θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά.

 

Πηγή : lagadasola.com